1سوالی داشتم آیا در مواقعی که آسمان آفتاب شدید است .در سایه درختان و در سایه ساختمانها اشعه UV در مورد وجود دارد یا فقط در زیر نور مستقیم این اشعه است ؟
پاسخ کمیته پرتوهای غیر یونساز: در پاسخ به این هموطن ضمن تشکر از عنایت ایشان به مورد دقیقی که مطرح کرده اند، موارد زیر قابل توجه است؛ در روزهای آفتابی، به خصوص روزهای تابستان که شدت نور خورشید زیاد است در سایه درختان و ساختمان ها هم پرتو فرابنفش وجود دارد. البته شدت این پرتو در سایه خیلی کمتر از شدت آن زیر نور مستقیم خورشید است؛ شدت اشعه فرابنفش در سایه و این که شدت آن چند درصد شدت زیر نور مستقیم خورشید است به عوامل متعددی بستگی دارد که از جمله ی آن ها نوع کف پوش، نوع پوشش بیرونی ساختمانی که سایه را ایجاد کرده است، میزان برگ های درخت و امثال آن ها را می توان نام برد؛ اگرچه شدت پرتو فرابنفش در سایه هم صفر نیست ولی قرار گرفتن در سایه همیشه از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید بهتر است زیرا فرابنفش کم تری به پوست و چشم می رسد؛ چون در سایه هم فرابنفش صفر نیست کسانی که پوست خیلی حساس دارند باید با مشورت با پزشک متخصص پوست از کرم ضد آفتاب مناسب حتی در سایه استفاده کنند.؛
2بعلت ماموگرافي در سن 22 سالگي و منتظر ماندن بخاطر انجام گالاكتوگرافي در همان اتاق ماموگرافي (حدود 2 ساعت) با دستگاه در حال انجام ماموگرافي براي ديگر بيماران ‌، آيا پرتو بيش از حد دريافت كردم . آيا در آينده برايم مشكل ساز مي باشد يا خير؟
پاسخ کمیته پرتوهای یونساز : به طور کلی و همواره تصیه اکید شده است که هنگام رادیوگرافی از بیمار، از حضور غیر ضروری همراه بیمار یا سایر افراد در اتاق رادیوگرافی جلوگیری بعمل آید. و قطعاً حضور شما هنگام انجام رادیوگرافی از سایر بیماران عملی خارج از اصول حفاظتی بوده است. در عین حال این نکته نیز نباید فراموش شود که قابلیت دستگاه ماموگرافی برای تولید پرتوهای ایکس کم انرژی (25 کیلو الکترون ولت) که دارای قابلیت نفوذ در بافت نرم می باشدو بیشترین مقدار اشعه آن در محدوده زیر تیوب و در نتیجه بیشترین امکان پرتوگیری در زیر تیوب می باشد. در صد کمی از پرتوها از میدان اصلی پراکنده می شوند که با افزایش فاصله از میدان زیر تیوب بسیار ناچیز و قابل اغماض می باشند. خوشبختانه به نظر نمی رسد که جنابعالی پرتوگیری نموده باشید که باعث بروز مشکلات شود. مجدداً تاکید می گردد از حضور غیر ضروری در اتاق رادیوگرافی باید جداً خود داری شود.
3شركت مبين نت از خانواده ما درخواست كرده به جهت برپايي يك آنتن براي تقويت سيستم وايمكس در آن منطقه .اكنون سوال من از شما در مورد اين آنتن واثرات تشعشعي آن بروي افراد ساختمان و همسايه ها مي باشد. ضمناً اين ساختمان يك ساختمان 5 طبقه مي باشد. آيا اين آنتن مي تواند مضر باشد؟
پاسخ کمیته پرتوهای غیریونساز : شرکت مبین نت از سازمان انرژی اتمی ایران برای نصب تجهیزات وایمکس پروانه اشتغال دریافت کرده است. لذا فعالیت آن شرکت مطابق با مقررات است و ضمنا آن شرکت متعهد می باشد که با رعایت استانداردهای ایمنی اقدام به نصب آنتن نماید. هر یک از هموطنان می توانند از متقاضی نصب درخواست نمایند که پروانه دریافت شده توسط آن شرکت از سازمان انرژی اتمی ایران را رویت نمایند تا از وجود آن و همچنین باقی بودن مدت اعتبار آن اطمینان حاصل نمایند. ضمنا شرکت مبین نت باید پس از نصب آنتن روی ساختمان و بعد از شروع به کار آن، شدت پرتوهای الکترومغناطیسی را در داخل ساختمان اندازه گیری نماید. مدیریت ساختمان می توانند با دریافت نتایج اندازه گیری انجام شده، آنرا از همین طریق ارسال نمایند تا توسط متخصصین امر بررسی شود و رعایت شدن استاندارد به اطلاع ایشان رسانده شود. ضمنا در مورد هر یک از ساختمانهای مجاور هم در صورت اعتراض به نصب آنتن و دکل همین فرآیند باید تکرار شود. البته صاحبان ملک بهتر است در صورتی که ساختمان آنان از کلیه ساختمانهای مجاور مرتفع تر است اجازه نصب دکل را بدهند تا از نظر بصری و دید مزاحم همسایگان خود نباشند
4چند روز پيش براي انجام ليزر فراكشنال براي ترميم صورت به مركز پزشكي زيبايي مراجعه كردم اما پزشك آنجا از عينك مخصوص براي محافظت از چشم من استفاده نكرد و حتي خودش هم از عينك مخصوص استفاده نكرد و بيان مي داشت كه اشعه آن بي خطر است.سوال من اين است كه آيا ليزر خطری دارد؟
پاسخ: هنگام تابش پرتو لیزر فرکشنال به صورت باید برای بیمار از چشم بند یا عینک مخصوص استفاده شود. عدم استفاده از عینک توسط پزشک ممکن است خظری برای ایشان به همراه نداشته باشد چون نور لیزر به صورت بیمار تابانده می شود و به سمت پزشک نیست
5كداميك از دستگاههاي ليرز صنعتي نياز به استفاده از عينك محافظ دارند؟
برای هر لیزری که باریکه مستقیم آن و یا پرتوهای انعکاسی آن ممکن است به چشم برخورد کند باید از عینک مخصوص کار با همان لیزر استفاده شود.
6اطمينان از عملكرد عينك چگونه حاصل مي شود؟
برای اطمینان از استاندارد بودن عینک لیزر، باید از عینک هایی استفاده شود که خصوصیات آن روی قاب عینک حک شده است و ضمناً دارای تاییدیه استاندارد معتبر است؛ این خصوصیات باید با ویژگی های لیزر مورد استفاده متناسب باشد.
7آيا عينك هاي موجود بايد طبق استاندارد مشخصي توليد شوند؟
برای آشنایی با خصوصیات عینک استاندارد برای کار با لیزر در همین سایت (سایت انجمن حفاظت در برابر اشعه) متن "استفاده از عینک مخصوص کار با لیزر" را از قسمت "مطالب آموزشی" دانلود و مطالعه نمایید.
8از عينك هاي متفرقه ميتوان استفاده نمود؟
بدون تردید استفاده از عینک های غیر استاندارد یا عینک هایی که ویژه کار با لیزر نیستند می تواند بسیار خطرناک و آسیب رسان باشد
شما هم سوالات خود را مطرح نمایید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به شماجواب دهند: